13 jaar en ouder


Hier staan de musicals die geschikt zijn voor de leeftijd van 13 jaar en ouder. Ook staan er geluidsfragmenten van de muziek. Als u wilt kunt u het script direct bestellen. Dit kan door via IDeal te betalen. Ook kunt u via overboeking betalen.

Wilt u gerichter zoeken, bijvoorbeeld op aantal rollen of tijdsduur dan kunt u dat doen via de pagina zoeken.

Bambelo

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

De leerkracht heeft een musical bedacht, maar de klas er niet echt enthousiast over. Zij zijn helemaal in de ban van de nieuwe hit: Bambelo. De leerkracht doet er alles aan om de kinderen te inspireren. Uiteindelijk geeft hij/zij er de brui aan. Nu staan de kinderen er alleen voor. Ze gaan in groepjes uiteen en komen met de leukste ideeën terug op het podium. Dit resulteert in een spektakel waarin Bambelo centraal staat en alle fantasieën werkelijkheid worden.

Geluidsfragment: Bambelo


Geluidsfragment: Ridders van Oranje


Blijf maar weg Sinterklaas

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : 13 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 30 minuten

Sinterklaas kijkt vreemd op als hij een brief krijgt van de burgemeester. Daarin staat dat hij niet meer gewenst is. Vanwege fopcadeaupapierverspilling, pepernootverstoppingen, kapotte dakpannen, gerantsoeneerde winterpenen en al dat losse snoep: dat trekt ratten! Het staat er echt zwart op wit... Zo zout heeft de Sint het nog nooit gegeten, en dat is ook niet gezond voor een oude man. Hij wordt er dus goed ziek van, en dat kan natuurlijk niet; een zieke Sint. De Pieten willen weten wat er achter die brief steekt en gaan op onderzoek uit. Uiteindelijk worden zo de snoodaards in de "kraag" gegrepen en die - zoals het bij Sinterklazen vaker voorkomt - door middel van zelfreflectie tot 'betere' gedachten en daden gemaand. Een korte humoristische, warme en menselijke Sinterklaasmusical. De musical kan gespeeld worden door kinderen van onder-, midden- en bovenbouw; apart maar ook met z'n allen. Makkelijk in te studeren. Kortom een aanrader voor de hele school.

Geluidsfragment: Blijf maar weg Sinterklaas


Geluidsfragment: Inpakken & wegwezen


De Griezelschool

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

"De Griezelschool" is een spetterende muzikale show waaraan alle kinderen van de basisschool kunnen deelnemen. Met zang en dans en grappige sketches stellen zij een school voor die alleen in hun verbeelding bestaat. Een school dus waar je geesten leert bezweren, of hellesoepjes brouwen, of fabeldieren maken.

Geluidsfragment: Mefisto


De Regenboog

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 25 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

In het land Pigmentia; een magisch land aan de andere kant van de regenboog is een valse tovenaar bezig de kleuren te stelen om zo die pot met goud aan het eind van de regenboog te pakken te krijgen. De kleurrijke Pigmentiërs komen naar onze wereld om hulp te vragen. Een aantal eigenzinnige kunstenaars uit een atelier besluiten uiteindelijk mee te gaan naar het land van de Pigmentiërs om de regenboog te beschermen. Maar hun eigenzinnigheid brengt hen in de problemen...

Geluidsfragment: Eerste Minister


Geluidsfragment: Nog Eventjes


Een droom van een kerstboom

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 18 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

In het bos wonen de 'Bossers': groene wezens die overdag slapen en in de avondschemering wakker worden. Hun ogen kunnen geen daglicht verdragen. De wintertijd is een slechte tijd voor de Bossers. De schemering duurt dan maar kort en soms worden ze daar somber van. Verschillende Bossers gingen al op pad naar de mensen om daar naar de avondlichten te kijken. Maar kom je daar te dicht bij, dan word je blind! Deze kerst lijdt de Bosserprinses aan duisternissomberheid. Twee Bossers gaan op pad om bij de mensen schemerlichtjes (=kerstboomlampjes) te stelen. Hoe zal dat aflopen?

Geluidsfragment: Kijk eens wat een boom


Geluidsfragment: Lees een boek


Het Madagaskar kruid

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 25 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Een bos diep in de Ardennen wordt slechts één keer per jaar open gesteld aan jongeren voor een survivaltocht. Een groep countrymuziek liefhebbers waagt zich aan dit avontuur. Ze weten dat er in geval van nood een boswachter rondloopt om hen te helpen. Deze boswachter echter heeft, zonder dat zij het weten ook nog een tweede groep het bos in gestuurd; deze jongeren houden van rockmuziek. Daarbij heeft hij de spanning opgevoerd door een verhaal te vertellen over een verdwenen volk uit Madagaskar. De kinderen horen steeds rare geluiden, wat is dat? Het Madagaskar volk? Wat de boswachter niet schijnt te weten is dat het verhaal wel degelijk een kern van waarheid heeft... Scherpzinnigheid en veel moed is er nodig om dit verhaal tot een goed eind te brengen.

Geluidsfragment: Country


Geluidsfragment: Rock and Roll


Lekker even weg met kerst

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €109,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het is vlak voor kerst. We zien de woonkamer van een gezin. Het gezin is er niet. Ze zijn een paar dagen weg. De kamer blijft niet leeg. We beleven een kattenfeestje; er komen een stel kabouters voorbij; marsmannetjes komen leren hoe ze kerstfeest moeten vieren. We beleven ook nog een muizenavontuur, de hond van het gezin komt uit het pension met een paar maatjes en we zien waar Mien en Dirk de kerstdagen meemaken. Dan besluit de familie de kerstdagen toch maar thuis te vieren en ze komen lekker naar huis.

Lekker even weg met kerst is een kerstmusical die geschreven is voor de gehele basisschool. Van groep 1 tot groep 8 kan elk kind meedoen op zijn eigen niveau.

Geluidsfragment: Hondenlied


Geluidsfragment: Kattenlied


Maffe Minnestrelen

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 10 mannen, 10 vrouwen, 6 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Wanneer een meisje in een vergeetput uit de Duistere Middeleeuwen valt, die daar al sinds de Duistere Middeleeuwen is vergeten, maakt zij er kennis met een stuk of wat Maffe Minnestrelen. Samen met de meidengroep Trijntje Troela en haar Truttige Trienen bezingen zij de avonturen van al de lui - en de vreemde wezens ook - die in de loop der eeuwen in de put zijn gevallen, gesprongen of gegooid. De toverkunsten van Clement de Kluizenaar hebben ze al die tijd in leven gehouden… en zo maken we dus kennis met Kwal de Kwelgeest, een Draak met Zes Koppen, Koning Krik met de IJzeren Kruk en zijn Ridders van de Vierkante Tafel, Hein de Hofnar en nog talloos veel andere merkwaardige personages. Een fantasievolle musical vol knotsgekke en doldwaze situaties, met het soort absurde humor dat nogal eens aan Monty Python doet denken en muziek die nu eens geïnspireerd is door volksmuziek, dan weer door onvervalste "blues". Alle clichés uit de Middeleeuwen moeten eraan geloven en worden gretig geparodieerd.

Geluidsfragment: Het was al in de middeleeuwen


Op zoek naar Gwendolyn

Auteur : Huub Bes en Rob Narold
Spelers: : 18 open
Prijs : €109,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Op een mooi kasteel in het graafschap Holland wonen Hertog Jan en zijn vrouw Annabel. Ze hebben een zoon, Diederick, en een dochter Gwendolyn. Op het kasteel worden jongelingen opgeleid tot ridders. De ridderopleiding (RIO), onder leiding van Diederick, staat in de wijde omtrek bekend als zeer degelijk. Hertog Jan heeft besloten dit jaar ook een jonkvrouwopleiding (JIO) te gaan starten. Gwendolyn kan zich dan opgeven voor de cursus: “Jonkvrouw in opleiding”. Tenminste... dat denkt Hertog Jan... Gwendolyn heeft daar heel andere ideeën over. Zij wil namelijk ridder worden. Het conflict is daar. Ze besluit te verdwijnen en laat een briefje achter met de boodschap, dat ze naar zichzelf op zoek is. Hertog Jan en zijn vrouw zin in alle staten, want rondom het kasteel bevinden zich drie grote gevaren. In het Noorderwoud woont het tweekoppig monster Kill en Koudt. Bij het Zuidermeer woont de tovenaar van Heen en weer. Bij de muur van Oost is het ook al zeer gevaarlijk, vooral als je er te dichtbij komt en de muur per ongeluk aanraakt. Wanneer diverse groepen gaan zoeken op deze uitzonderlijke plaatsen, weten zij wel de gevaren te trotseren, maar Gwendolyn brengen ze echter niet terug naar het kasteel. Dan komt toch nog onverwachts de aap uit de mouw…

Geluidsfragment: RIO


Geluidsfragment: Slotlied


Raas

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 60 minuten

Aan weerszijden van een vervaarlijk wassende rivier, de Raas, liggen twee rivaliserende dorpjes. En het waterpeil stijgt... Beide druk in de weer het water met zandzakken te keren. De beide burgemeesters blijken niet de juiste personen dit te leiden... De inwoners en zelfs de kinderen hebben wel wat op te merken over het andere dorp. Ook over hun eigen ontwikkeling op school zijn de kinderen niet tevreden. Maar op de veerboot vinden een jongen en een meisje - uit de verschillende dorpen - elkaar. Met hun vrienden helpen ze en passant de veerbootkapitein zijn leven weer op de juiste koers te brengen. In deze natte, broeierige, competitieve sfeer komt een sensatiezoekende journalist de mogelijke ramp verslaan. Zandzakken voor de deur, want de Raas kan werkelijk razen. Het waterpeil blijft stijgen... Hoe komen de gemoederen tot bedaren? Krijgen ze elkaar? Wat te doen met autoriteiten die niet voor hun taak zijn toegerust? Hoe komen de dorpelingen tot elkaar terwijl ze elkaar minachten? Kunnen kinderen eigenlijk volwassenen met hun sores helpen? En het waterpeil stijgt maar door... Humor in lagen, spanning, nattigheid, domme of onzekere volwassenen en slimme kinderen. Thema's als sensatielust, verplichte samenwerking, incapabel leiderschap, hangouderen, het geven van hulp en uiteraard de liefde komen aan de orde.

Geluidsfragment: Ik wil legge


Geluidsfragment: De raas was woest


Rembrandt

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 17 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

“Rembrandt” is een korte musical voor de bovenbouw van de basisschool. Geschikt om te gebruiken in een project over Rembrandt, of als maandsluiting. Of zo maar tussendoor. In de muziek zit een link met muziek uit de gouden eeuw. Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal. Kinderen van een school hebben als afsluiting van een project een schilderswedstrijd . Eén schilderij is zo levensecht geschilderd dat het werkelijk tot leven komt. Plotseling staan Rembrandt, zijn vrouw Saskia en zoon Titus in levende lijve tegenover hun schilder…

Geluidsfragment: Rembrandt


Geluidsfragment: Wat is kunst?


Schoolreis in de middeleeuwen de Musical

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 6 mannen, 4 vrouwen, 3 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Kinderen van Basisschool de Bron zijn op schoolreisje naar FunWorld gekomen. Als zes kinderen op een open plek in het bos gaan spelen komen ze door een ongeluk in de middeleeuwen terecht. Daar leren ze Mattie kennen, een jongen van hun eigen leeftijd. Ze sluiten vriendschap met hem en leren het een en ander over de middeleeuwen. De kinderen willen het liefst direct terug naar hun eigen tijd maar dat kan nog niet. Gemakkelijk is het niet daar in het grote bos. Soldaten zien hun voor de vijand aan en een monnik die hun misschien kan helpen blijkt altijd dronken. Als de soldaten dan ook nog de opdracht van Karel de Grote hebben dat hun vriend Mattie mee moet vechten in een verschrikkelijke veldslag bedenken de zes kinderen een plan. Mattie zal zich verstoppen tot de soldaten weg zijn en dan met de zes kinderen mee gaan terug naar hun tijd. Dat is toch een goed plan…!? Maar dan ontdekken de kinderen, dat wanneer Mattie met hun mee gaat, ze de geschiedenis veranderen. Als de geschiedenis veranderd dan heeft dat ook invloed op hun tijd. Misschien kunnen de zes kinderen dan nooit meer terug naar hun ouders… Lukt het de kinderen om Mattie op tijd te vinden...? Lukt het ze om een plan te bedenken waardoor Mattie niet hoeft te vechten in de oorlog...? Zal het de kinderen lukken om weer terug te komen naar hun eigen tijd…? En zullen Gouwleider Kor en zijn domme schildwachten geen roet in het eten te gooien…?

Geluidsfragment: We nemen hem mee
Geluidsfragment: Held


Sinterklaas en de moppernoten

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal op een school. Juf en de kinderen wachten op Sinterklaas. De stoel staat al klaar. Er wordt nog wat gezongen en... daar is hij dan, met zijn zwarte Pieten. Alle kinderen zijn blij en vrolijk. Maar zodra ze een pepernoot hebben gegeten veranderen ze in akelige mopperaars. Sint en de Pieten vertrekken naar een andere school waar hopelijk wel aardige kinderen zijn. Gelukkig betrapt meester Ruud een stel nare heksen die bezig zijn het Sinterklaasfeest eens goed te verpesten met hun moppernoten. Meester Ruud bedenkt een snood plan en geeft de heksen een koekje van eigen deeg... Sinterklaas en de moppernoten is een musical die is bedoeld om te worden gespeeld voor alle kinderen van de basisschool en door kinderen ongeveer vanaf de middenbouw. (of eventueel volwassenen) De spelduur is ongeveer 40 minuten. Er zijn 19 uitgeschreven rollen on deze Sinterklaasmusical. Dit aantal is eenvoudig aan te passen. De musical is eenvoudig en snel in te studeren en begint met een eenvoudig liedje dat je zou kunnen laten zingen door de hele school.

Geluidsfragment: Moppernoten


Geluidsfragment: Droomliedje


Spinnenkruid en slangengif

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 17 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Heksen, tovenaars, trollen en een zwarte kat sieren deze musical. Met hun toverkracht maken de heksen en tovenaars het anderen moeilijk, maar ook zichzelf. De kat die steeds in iets anders veranderd wordt, weet daar over mee te praten. Er is echter een manier om hen de toverkracht af te nemen. Een dol, dwaas verhaal vol humor en emotie . Je ontdekt dat de kracht niet in een toverstokje, maar in jezelf zit. Als acteur kun je lekker gek doen, een raar stemmetje opzetten en je bijzonder aankleden. Veel liedjes nodigen uit om te dansen en mee te zingen.

Geluidsfragment: Welles nietes


Geluidsfragment: Stoelendans


t Spookslot

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 31 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Een groep jongeren raakt tijdens een dropping verdwaald. Ze komen aan bij een luguber uitziend kasteel. Ze besluiten toch aan te kloppen. Een butler doet open en vanaf het begin krijgen ze in indruk dat ze verwacht worden; ze kunnen direct aan tafel en de hertog doet heel geheimzinnig. Hij heeft het steeds over zijn dochter, maar is zij nu levend of dood? Er verdwijnen kinderen van tafel en die komen niet terug. Is dit nou toeval of voert die hertog iets in zijn schild? Genoeg aanleiding voor een spannend verhaal vol intriges en humor waarbij alleen gezond verstand en creatief denken tot oplossingen leidt.

Geluidsfragment: Het sppokt


Geluidsfragment: De hertiog


Theatercafé De Gulle Lach

Auteur : Remco Klop & Marjon Dobbe
Spelers: : 21 open
Prijs : €107,10
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De musical speelt zich af in het theatercafé van de familie Pavlou. Het café ‘De gulle Lach’ van de van oorsprong Griekse familie, heeft in de tien jaar dat het open is, grote populariteit verworven bij de buurtbewoners. Iedereen kent het café en de familie, en mag graag even langskomen. Vooral de zaterdagavonden, wanneer er Open Podium wordt gehouden, worden zeer druk bezocht. Veel buurtbewoners hebben er door de jaren heen al opgetreden, vaak met verrassende voorstellingen! Nu dreigt er echter gevaar voor zowel de buurt als het café. Twee projectontwikkelaars, Bot en Beenhouwer genaamd, blijken bezig te zijn huizen in de buurt op te kopen, om vervolgens af te breken, met als doel op de vrij gekomen ruimte een groot overdekt winkelcentrum te bouwen met parkeergarage. Ook het café staat op de lijst van de twee, niet al te frisse en nietsontziende ondernemers om te worden afgebroken, want deze staat midden in de desbetreffende wijk. Hoewel de familie niet van plan is hun café op te geven, wordt het hen wel moeilijk gemaakt als beide projectontwikkelaars achter een groot familiegeheim weten te komen, waardoor zij de touwtjes stevig in handen lijken te krijgen… Musical ‘De Gulle Lach’ is een spannende, maar vooral ook hilarische musical, met een stoet van bonte personages, en met een verrassend einde!

Geluidsfragment: Dit is je kans


Geluidsfragment: Kom maar op


Wat vader doet...

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 23 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Deze musical is naar het bekende sprookje: wat vader doet is altijd goed. Over de arme boer die zijn paard omruilt voor een koe en zijn koe ruilt voor..... en uiteindelijk met een zak rotte appelen thuis komt. In de herberg had hij een weddenschap afgesloten, wat zou de boerin zeggen? Is wat vader doet echt altijd goed?

Geluidsfragment: Hij ruilt


Geluidsfragment: Er was eens


Zuleka

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 20 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Zuleka is de talisman van de Baguwea; een stam in de Amazone. Het dorp, dat afgesneden is van de bewoonde wereld, heeft een groot probleem; er worden alleen nog maar jongens (of alleen nog maar meisjes) geboren binnen de stam. De gelovige stamleden proberen allerlei dansen en. rituelen, maar niets helpt. Smalle hoop,de jongste, waagt zich buiten hun territorium en tart daarmee het luipaard; het heilige dier. Zal het de stamjongste lukken om een vrouw te vinden voor de Baguwea?

Geluidsfragment: Zuleka


Geluidsfragment: De Dans


Hotel St. George

Auteur : Remco Klop & Marjon Dobbe
Spelers: : 13 jongens, 9 meisjes, 10 open
Prijs : €107,10
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Na 25 jaar ziet het er naar uit dat, Martha Tüttenmacher, de 75-jarige eigenaresse van Hotel St. George (vernoemd naar haar overleden echtgenoot George, wiens portret prominent in de lobby aanwezig is), de deuren definitief moet sluiten. Het is het vele achterstallige onderhoud, het lekkende zwembad en de lift met kuren , maar vooral ook het niet langer kunnen betalen van haar personeel ,dat haar tot deze teleurstellende beslissing heeft doen komen. Martha is van plan het nieuws tijdens het jubileum te gaan vertellen. Echter, zover komt het niet, want een aantal genode en ongenode gasten zorgen voor een onverwachte en spannende wending van het verhaal, waarbij twee kroonjuwelen van de Engelse koningin een grote rol spelen…

Hotel St. George is een hilarische musical, met een bonte stoet aan personages, voor ruim dertig spelers en speelsters.

Geluidsfragment: Rijk


De schat van Claes Compaen

Auteur : Jeanette Paulisse
Spelers: : Minimaal 13 spelers
Prijs : €130,90
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Claes Compaen was een grote piraat in de 17e eeuw waarvan nog steeds verhalen de ronde gaan dat zijn schat ergens in de Zaanstreek ligt verborgen.
Per ongeluk vinden drie kinderen uit onze eeuw de schat. Deze blijkt niet uit geld, juwelen en andere kostbare sierraden te bestaan maar het is een tijdmachine, ontworpen door Leonardo Da Vinci. Door de tijdmachine komen de drie kinderen en hun juf in de 17e eeuw terecht op het schip van Compaen. De tijdmachine is in die tijd overzee op weg naar Prins Frederik, die stadhouder is. De uitvinding van Da Vinci is een kado voor Amalia van Solms die hoogzwanger is.
Helaas zal de tijdmachine nooit aankomen op het paleis, het schip wordt beroofd door Compaen en zijn kornuiten. Ondertussen begint de ruwe zeebonk ook nog te vallen voor de nette juf. Komen de kinderen en de juf ooit nog terug in de 21e eeuw? Een spannende, humoristische maar zeer zeker ook een leerzame musical over de geschiedenis van de 17e eeuw.

De schat van Claes Compaen is bestemd voor kinderen vanaf ca 10 tot 16 jaar. Het is geschikt voor 13 tot 99 spelers. De duur is ongeveer 90 tot 120 minuten incl. 11 liedjes. Het script is verdeeld in 3 verhaallijnen waardoor het aantal spelers makkelijk aan te passen is. Eventueel kan een verhaallijn geschrapt worden.

Geluidsfragment: Compaen


Teater Kafee De Gulle Lach

Auteur : Remco Klop & Marjon Dobbe
Spelers: : 21 open
Prijs : €107,10
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

It stik spilet him ôf yn kafee De Gulle Lach, eigendom fan de famylje Pavlou , fan oarsprong in Grykske famylje. It kafee is, yn de tsien jier dat it iepen is, tige populair by de buert bewenners. Elkenien kin it kafee en de famylje en mei graach efkes delkomme.
Foaral de sneontejûnen, wannear’t der Iepen Poadium hâlden wurdt, wurde drok besocht. In soad besikers hawwe der troch de jierren hinne al optreden, faak mei ferraskjende foarstellingen.

No driget echter it gefaar foar sawol de buert as it kafee. Twa louche projekt- ûntwikkelders, Bot en Beenhouwer, binne dwaande hûzen yn de buert op te keapjen en dernei ôf te brekken mei as doel op de romte dy’t frijkomt in grut kantoarekompleks te bouwen mei in rjochtstreekse ferbining nei it fleanfjild. Ek it kafee fan de famylje Pavlou, dat midden in de buert stiet, sil der oan leauwe moatte. De twa projekt ûntwikkelders hawwe der alles foar oer om harren plannen te ferwêzenlikjen ,en, wannear’t se ek noch efter in goed bewarre geheim fan de famylje komme, liket neat harren mear yn’ t paad te stean. Of dochs wol.....

De teksten binne yn it Nederlânsk ynsongen, de Fryske teksten, (oersettingen), binne te finen oan it ein fan de musical!

Geluidsfragment: Dit is je kans


Geluidsfragment: Kom maar op


Wat een poppenkast

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 16 spelers
Prijs : €103,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Het circus is opgedoekt. Twee clowns zijn achtergebleven op het circusterrein. Verder is iedereen vertrokken. Alleen de poppenkastwagen staat er nog. De clowns zijn triest. Hoe komen ze aan werk, aan eten? Plotseling komt er geluid uit de poppenkast. Hoe kan dat? De poppenspeler is toch ook al weg? Er ontstaat een spel tussen poppenkast en werkelijkheid, waarbij allerlei bekende sprookjesfiguren voorbij trekken: De zeven dwergen van Sneeuwwitje bemoeien zich overal mee; ze wachten nu al zo lang op Sneeuwwitje en hebben dringend huishoudelijke hulp nodig. Sneeuwwitje wordt achterna gezeten door de houthakker. Assepoester heeft haar portemonneetje verloren. De heks van Hans en Grietje dreigt een clown te betoveren. Er wordt smakelijk gegeten van het tafeltje dekje. En dan zijn de clowns ook nog eens verliefd op elkaar. Met humor en muziek loopt alles natuurlijk toch goed af.

Geluidsfragment: Heksenlied


Piraten van de Waddenzee

Auteur : Marian Woestenburg
Spelers: : Minimaal 10 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Joris is shanytman aan boord van “De Branie”. De Branie is een stoer piratenschip dat over de zeeën schuimt op zoek naar buit. Al het werk aan boord van het schip gaat op het ritme van het gezang van Joris. Er is echter één probleem. Joris kan niet zingen. Hij zingt zo vals als de pest en alles aan boord gaat verkeerd. De kapitein is woedend, maar hij wil het nog en keer met Joris proberen; gaat het dan weer fout, dan wordt Joris van boord geschopt. Als hij idd wordt ontslagen blijft hij alleen achter in het havenstadje. Hij ontmoet een aantal lotgenoten, met hen gaat hij op zoek naar Patrick, een Ierse tovenaar die op het eiland Melodia woont. Als Patrick mensen aanraakt met zijn gouden stemvork, dan hebben ze hun talenten weer terug.

Geluidsfragment: Nummer 7


Geluidsfragment:


Een wonder in de winternacht

Auteur : Marian Woestenburg
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 45 minuten

Het wordt een mooie dag, dat kun je aan alles merken. De zon staat al boven de huizen, maar toch is de lucht nog fris en helder. Op de markt van Nazareth maken wij ons op voor de nieuwe dag. Op kisten en kleden hebben wij onze koopwaar uitgestald. Hier en daar klinkt gemekker en geblaat. Warme schapenwol! Heerlijke geitenmelk! Je kunt het kopen op de markt.
De lucht is vol van geuren. De geur van vers gebakken brood, van zoete dadels en vijgen. Grote vaten dorstlessende wijn staan te wachten om aangeslagen te worden. De markt van Nazareth is ook een ontmoetingsplaats. De dorpelingen ontmoeten elkaar hier, en wisselen allerlei nieuwtjes uit. Ook van ver buiten het dorp komen mannen, vrouwen en kinderen om te kopen en te verkopen. En om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt.

Nummer 2

Nummer 3


De wraak van de mummie

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De beroemde filmmaker Luigi is bezig op locatie opnames te maken voor de film: “De wraak van de mummie” Het loopt allemaal niet zo soepel. De film wordt gefinancierd door een zakenman op voorwaarde dat zijn neef een rol krijgt. De neef speelt belabberd.
Verder gaat er ook van alles mis: De sarcofaag waar ze zo lang aan gewerkt hebben wordt vernield. Het lijkt wel of de boel gesaboteerd wordt.
Neef komt met een plan de echte sarcofaag uit het museum te lenen. Een van de acteurs heeft daar toch connecties? Dit gebeurt, maar dan beginnen de problemen pas goed: De mummie komt wraak nemen. Zo neemt de film plotseling een heel andere wending.
Een musical met humor en spanning.

Geluidsfragment: pokkenstreek


Geluidsfragment: geld


Behouden vaart

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 14 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Passagiers en bemanningsleden van het schip ?de behouden vaart? zijn op weg voor een gezellige cruise. Al op de eerste dag gaat het mis. Het schip strandt op een onbewoond eiland en de kapitein heeft zich uit de voeten gemaakt. Dan begint een spannend en grappig avontuur. Is het eiland eigenlijk wel onbewoond? En wat is de rol van de kapitein? En wat loopt er een eigenaardige aap rond! Tja??.. Behouden vaart is een toneelstuk met liedjes, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld door volwassenen voor kinderen van de basisschoolleeftijd, maar het kan ook goed door kinderen worden gespeeld. Speelduur ongeveer anderhalf uur.14 uitgeschreven rollen

Geluidsfragment: He Kapitein


Geluidsfragment: Jouw Schuld


Zie ginds komt de Kerstman

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

De Kerstman is weer in het land. Hij heeft dit jaar een paar kerstelfen meegenomen. Het is een drukte van belang in zijn verblijf met alle cadeautjes, maar de elfen helpen hem goed en zijn aardig bij de tijd. Alles wordt op de computer bijgehouden. Toch is hij in een slecht humeur: Waarom zingen alle kinderen altijd over Sinterklaas en nooit over de Kerstman? Kerstliedjes gaan over het feest, over lichtjes, over sneeuw, maar niet over de Kerstman. Een kerst elf heeft een goed idee: Een kerstmansongfestival! En dat is via Facebook maar zo geregeld. Al snel zijn de kandidaten aanwezig, al werd het feest bijna verstoord door de actiegroep ?red Sinterklaas? De wedstrijd kan beginnen, maar het valt nog niet mee om een leuk lied te maken over de Kerstman. Sommige kandidaten maken er een potje van: bouwen gewoon een Sinterklaasliedje om. Sinterklaas, die alles in Spanje op internet zit te volgen, kan het niet waarderen en belt de Kerstman. Het songfestival lijkt helemaal te mislukken? Een grappige musical voor de midden/ bovenbouw met 20 uitgeschreven rollen. Dit aantal kan gemakkelijk worden uitgebreid of ingekrompen. Speelduur ongeveer 50 minuten

Geluidsfragment: Kerstman hallo


Geluidsfragment: Klaaglied


Expeditie Antarctica

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 16 mannen, 5 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Expeditie Antarctica is een afscheidsmusical. Speelduur ongeveer 1 uur.
Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied.
In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven, of gaat het hem alleen om de krill olie die hij duur kan verkopen?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.
De expeditie wordt gesaboteerd en het gezelschap komt terecht in de jungle bij Buenos Aires. Daar zijn ze niet alleen. Een stel wilden? Of zijn ze toch niet zo wild? Twee niet zo slimme boeven..
Een spannend, maar vooral grappig avontuur dat natuurlijk zoals het hoort goed afloopt.

Muziek: Openingslied
Wat doen jullie hier?

Geluidsfragment: Openingslied


Geluidsfragment: Fragment Krill