4-8 jaar


Hier staan de musicals die geschikt zijn voor de leeftijd van 4-8 jaar. Onder elke Sinterklaasmusical staat een samenvatting met een link naar de zichtversie van het script. Ook staan er geluidsfragmenten van de muziek. Als u wilt kunt u het script direct bestellen.

Wilt u gerichter zoeken, bijvoorbeeld op aantal rollen of tijdsduur dan kunt u dat doen via de pagina zoeken.

Blijf maar weg Sinterklaas

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : 13 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 30 minuten

Sinterklaas kijkt vreemd op als hij een brief krijgt van de burgemeester. Daarin staat dat hij niet meer gewenst is. Vanwege fopcadeaupapierverspilling, pepernootverstoppingen, kapotte dakpannen, gerantsoeneerde winterpenen en al dat losse snoep: dat trekt ratten! Het staat er echt zwart op wit... Zo zout heeft de Sint het nog nooit gegeten, en dat is ook niet gezond voor een oude man. Hij wordt er dus goed ziek van, en dat kan natuurlijk niet; een zieke Sint. De Pieten willen weten wat er achter die brief steekt en gaan op onderzoek uit. Uiteindelijk worden zo de snoodaards in de "kraag" gegrepen en die - zoals het bij Sinterklazen vaker voorkomt - door middel van zelfreflectie tot 'betere' gedachten en daden gemaand. Een korte humoristische, warme en menselijke Sinterklaasmusical. De musical kan gespeeld worden door kinderen van onder-, midden- en bovenbouw; apart maar ook met z'n allen. Makkelijk in te studeren. Kortom een aanrader voor de hele school.

Geluidsfragment: Blijf maar weg Sinterklaas


Geluidsfragment: Inpakken & wegwezen


Blijf van mijn droom!

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Bas ligt te slapen. Hij droomt over de kerstman, over Rudolf het rendier met de rode neus, over Sneeuwwitje en de zeven dwergen, over cadeautjes.. Als zijn droom uit de hand dreigt te lopen (opstandige bomen, vastgelopen arrenslee, beledigd rendier) besluit hij zich maar eens met zijn droom te gaan bemoeien. Hij staat op en loopt zijn droom binnen....

Geluidsfragment: Blijf van mijn Droom


Geluidsfragment: Goeie nacht


De Griezelschool

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

"De Griezelschool" is een spetterende muzikale show waaraan alle kinderen van de basisschool kunnen deelnemen. Met zang en dans en grappige sketches stellen zij een school voor die alleen in hun verbeelding bestaat. Een school dus waar je geesten leert bezweren, of hellesoepjes brouwen, of fabeldieren maken.

Geluidsfragment: Mefisto


De Raadsels van Turandot

Auteur : Howard Frank Kramer
Spelers: : Minimaal 10 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Turandot is een Perzisch woord en betekent dochter van Turan, een regio in Centraal-Azië. Het verhaal speelt zich af in het oude China en gaat over prinses Turandot die niet wil trouwen. Helaas moet ze wel, om zo de troonopvolging veilig te stellen. Om haar oude vader ter wille te zijn besluit ze alleen te trouwen met de man die haar drie raadsels weet te beantwoorden. Wie het niet raadt, wordt in de kerker gedaan. Met al vijfentwintig potentiële kandidaten in de kerker durft ene Calaf, die verliefd werd op haar foto in de krant, het toch aan. Lukt het Calaf de raadsels te onthullen? Krijgen de ministers Ping, Pang en Pong eindelijk rust of moeten ze weer iemand in de kerker gooien? Kunnen Calafs ouders hem weerhouden van het dingen naar de prinsessenhand? Turandot is een oud Perzies sprookje uit de 12 eeuw. Pas toen Puccini er een Opera van maakte werd het wereld beroemd.

Bij deze musical krijgt u geen cd per post maar de liedjes digitaal.

Geluidsfragment: Ping Pang Pong


Geluidsfragment: Turandot


Diep in de blauwe zee

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Diep in de blauwe zee woont een volk van zeemeermensen. Kees is zijn jonge leven lang al gefascineerd door de zee. Op een dag, aan het Scheveningse strand, neemt een zeemeerjongen hem aan de hand mee onder water. Aan de hand kan Kees ademen net zoals zijn nieuw vriendje. Kees ontdekt de wonderlijke wereld vol kleur, plezier en gevaren. Er wordt daar heel anders tegen het leven aangekeken en dat doet hem uiteindelijk weer verlangen naar huis.

Geluidsfragment: Rodeo


Geluidsfragment: Mosselthee


Feetje lacht, zusje huilt

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een mooie fee is droevig en ze weet niet waarom. Haar lelijk zusje is altijd vrolijk en ze weet ook niet waarom. Samen met de kinderen probeert het zusje de mooie fee weer vrolijk te maken. Een interactieve muzikale vertelling over herkenbare emoties, waarin de kinderen kunnen mee-denken, mee-spelen, mee-zingen, mee-doen. Feetje huilt, zusje lacht… kan gebracht worden door één actrice/zangeres die dan een dubbelrol speelt, of door twee actrices/zangeressen. Deze theatertekst vormt slechts een partituur: het is de bedoeling dat de kleuters zoveel mogelijk zouden participeren aan de voorstelling.

Geluidsfragment: Alfabet


Het bos van konijn Fluwijn

Auteur : Michel Cosyns
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €109,95
Tijdsduur : 60 minuten

Ergens in het Vlaamse land, verscholen tussen enkele heuvelruggen en omringd door malse groene weiden ligt een bos. Een bos, zul je zeggen, toch niets bijzonders. En toch! Dit bos is een oase van vrede en rust, waar de wetten van de natuur nog niet helemaal zijn doorgedrongen. Van het kleinste miertje tot de grote reiger, van het dunste grassprietje tot de dikste bladerboom, iedereen leeft in vrede en harmonie. Zelfs in het donkere wereldje onder het bladertapijt gaat het er rustig en vredig aan toe. En dit alles is te danken aan een konijn. Een konijn zul je zeggen! Maar weer niet zomaar een konijn! Nee! Konijn Fluwijn.

Geluidsfragment: Konijn Fluwijn


Geluidsfragment: Pimpompulleke


Kerstfeest in het kabouterbos

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Als kinderen en grote mensen gaan slapen komen de tuinkabouters uit hun tuintjes tevoorschijn. Ze gaan naar hun kabouterbos. Deze kerst heeft de tuinkabouterkoning een vergadering gepland. Hij vindt het geen stijl dat de kerstman wel ieder jaar bij de mensen op bezoek komt, maar niet bij de tuinkabouters. Wat gaan ze eraan doen? Dan klinkt van achter uit de zaal: Ho ho ho! Wat nu? Komt de kerstman toch op bezoek?

Geluidsfragment: Kabouterbos


Geluidsfragment: Hiep Hiep Hoera


Lekker even weg met kerst

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €109,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het is vlak voor kerst. We zien de woonkamer van een gezin. Het gezin is er niet. Ze zijn een paar dagen weg. De kamer blijft niet leeg. We beleven een kattenfeestje; er komen een stel kabouters voorbij; marsmannetjes komen leren hoe ze kerstfeest moeten vieren. We beleven ook nog een muizenavontuur, de hond van het gezin komt uit het pension met een paar maatjes en we zien waar Mien en Dirk de kerstdagen meemaken. Dan besluit de familie de kerstdagen toch maar thuis te vieren en ze komen lekker naar huis.

Lekker even weg met kerst is een kerstmusical die geschreven is voor de gehele basisschool. Van groep 1 tot groep 8 kan elk kind meedoen op zijn eigen niveau.

Geluidsfragment: Hondenlied


Geluidsfragment: Kattenlied


Niet getreurd, Kerstman!

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €78,95
Tijdsduur : 45 minuten

De kerstman is even in slaap gevallen. Als hij wakker wordt zijn zijn rendieren verdwenen. Ook een paar pakjes zijn weg. Wat nu? Kabouters komen en roepen de hulp in van een fee. Haar toverkunst is niet geweldig. Ze kan de rendieren niet terug toveren. Wel een stel andere rendieren. Die kunnen de kerstman toch ook wel helpen? “Niet getreurd, kerstman!” is een vrolijke, niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vóór alle kinderen van de basisschool en dóór leerlingen van de groepen 3 of 4. De rol van de kerstman kan worden gespeeld door de leerkracht of door een andere volwassene of een groot kind. Er zit veel muziek in en de musical is eenvoudig en snel in te studeren.

Geluidsfragment: Waar zitten jullie nou


Geluidsfragment: Supersnel


Op zoek naar het kristallen Kristal

Auteur : Howard Frank Kramer
Spelers: : Minimaal 12 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

Op zoek naar het kristallen Kristal is een sprookje over liefde en discriminatie. Een kabouterjongen en een elfenmeisje worden verliefd op elkaar (iets dat nog nooit is voorgekomen in het Sprookjesbos). Zij worden ontvoerd door de bosgriezels, de helpers van de Koningin van het donkere bos. Als zij dan ook nog eens door haar gedwongen worden op zoek te gaan naar het kristallen Kristal, is het hek helemaal van de dam in het Sprookjesrijk. Muziek, dans en zelfs een aria van Mozart worden gecombineerd tot een verhaal waarin kinderen zich kunnen inleven in de rol die het beste bij hun past.

U krijgt geen CD per post bij deze musical maar u krijgt de muziek digitaal toegezonden.

Geluidsfragment: Koningin van de nacht


Geluidsfragment: Duet Jose en Adboel (intrumentaal)


Repelsteeltje

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 28 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Deze musical volgt het bekende sprookje. Van het meisje dat goud moet spinnen uit stro. Repelsteeltje helpt haar, maar in ruil daarvoor wil wat haar het liefste is op de wereld: haar kind...

Geluidsfragment: Repesteeltje


Geluidsfragment: Slaapliedje


Een rode strik en een handje geluk

Auteur : Jeanette Paulisse
Spelers: : 4 vrouwen, 2 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 45 minuten

In het dorpje waar Nel woont staat vriendelijkheid niet boven aan de lijst. De mensen zijn niet aardig en hebben weinig voor een ander over. Nel heeft er genoeg van en organiseert een wedstrijd: Wie het aardigst doet of wie het beste kan samenwerken heeft gewonnen!
Maar als de bewoners horen dat ze een rode strik kunnen winnen willen ze niet meedoen. Voor een handje geluk doen ze toch hun best. Maar dan is er plotseling een dief in het dorp die de hele wedstrijd door de war gooit. Zal er nog een winnaar komen? En komt het nog goed in het dorp?

Rode Strik en een Handje Geluk is bedoeld voor groep 1 tot en met groep 4 van het basisonderwijs. Het is geschikt voor 6 spelers. De duur is ongeveer 45 minuten. Het stuk bestaat uit 5 liedjes. Van de liedjes is zowel een instrumentale als een ingezongen versie toegevoegd.

Geluidsfragment: Rode strik